Hoe & Wat

Hoe & Wat
praktische informatie over het huis

Vakantiehuis FermePostel is geopend van 1 mei tot 1 oktober.

Een verblijfsweek duurt van zaterdagmiddag 15.00 uur tot zaterdagochtend 10.00 uur.
Het huis is te huur voor maximaal 6 personen.

U kunt via het contactformulier of telefonisch contact opnemen om uw verblijf in FermePostel te boeken.

Huissleutel

De huissleutel is te vinden in het sleutelkastje. U krijgt hier informatie over voor aankomst. 

Toegankelijkheid

Het vakantiehuis huis ligt halverwege een heuvel. In en om het huis bevindt zich een aantal trappen. De locatie is daarom niet geschikt voor minder valide personen.

Map met Gebruiksinformatie

Op de tafel in de woonkamer ligt een map met gebruiksinformatie voor u klaar.

Huisdieren

Huisdieren zijn vanwege de hygiene niet toegestaan.

Veiligheid van kleine kinderen

Bovenaan trap op de slaapverdieping hangt een kinder-traphekje. De trap vanuit de woonkamer naar de kelder/badkamer is erg breed en niet steil, dus niet heel gevaarlijk. Er is geen hek naar de straat. Daar komt nauwelijks verkeer, omdat dit geen doorgaande weg is. Het privé zwembad is omrand met een hekwerk. Het terrein om het huis is zo groot dat kleine kinderen meestal geen behoefte hebben om daar van af te gaan. Uw oplettendheid blijft natuurlijk altijd van belang. Op een van de slaapkamers staat een kinderledikantje (1,5 meter) met spijltjes. Ook is er een kinderstoeltje voor aan de eettafel aanwezig.

Zwembad

In de tuin ligt een privé zwembad van 7 m x 3 m. Het zwembad is omrand met een muur en een hekwerk.

Internet

In het vakantiehuis is goede WiFi aanwezig.

Milieu

Op het Franse platteland kent men vaak geen riolering. Zo ook in Graschamp. In plaats van riolering hebben de huizen een septische tank. Hierin wordt toilet- en douchewater opgeslagen en biologisch afgebroken. Om verstopping van de septische tank te voorkomen, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om buiten toiletpapier geen ander materiaal (zoals maandverband of tampons) in het toilet te deponeren. Ook verzoeken wij u alleen de aanwezige “groene” schoonmaakmiddelen te gebruiken voor toilet, badkamer en afwas.

Schoonmaak

FermePostel dient in goede staat te worden achtergelaten wanneer uw verblijf eindigt. Dit wil zeggen dat de vloeren veegschoon zijn; de vaat(wasser) schoon is en alle servies terug in de kasten is geplaatst. Daarnaast moet de huurder zelf alle huisvuil wegbrengen inclusief glaswerk en lege flessen. Gelieve geen bederfelijke etenswaren achter te laten.

FermePostel verzorgt vervolgens de eindschoonmaak. Deze is verplicht en de kosten hiervoor komen bovenop de huurprijs. Voor meerdere weken huur rekenen wij eenmalig schoonmaakkosten.

Zelf meenemen

Het huis heeft zes bedden verdeeld over drie slaapkamers. Er zijn 3 tweepersoons bedden (180 x 200cm) met losse matrassen en een twijfelaar (140 x 200 cm) met 1 matras. Ook is er een kinderledikantje. Linnengoed dient u zelf mee te nemen. Verder dient u zelf badhanddoeken, keukenhanddoeken en theedoeken mee te nemen. 

De keuken is voorzien van een filterkoffiezetapparaat met filters nr. 4. Verder gebruikt u voor de vaatwasser ALL-IN-1 vaatwastabletten.

Pinnen & Postkantoor

U kunt pinnen in Ayen, Objat, Juillac of Terrasson. Ook bevindt zich in deze plaatsen een postkantoor.

Boodschappen

Grote supermarkten zijn te vinden in Objat (10km), Terrasson (15km) en Brive (20km). In Ayen (2km) – het dichtst bijzijnde dorp – zijn verder een supermarkt (Super-U), drie restaurants, een autogarage en het Office du Tourisme. Over het algemeen zijn de winkels tussen 12.30 en 14.30 uur gesloten, zeker in het hoogseizoen. Ze zijn vaak tot 19.00 uur geopend en ook op zondagochtend geopend.

Het klimaat

Het klimaat in dit gebied is bijzonder gunstig met aangenaam warme zomers. Hoewel er ook wel eens een buitje kan vallen – het is er redelijk groen – reiken de temperaturen vaak tot 25/30 graden Celcius in de periode van juli t/m september.

In de koudste maand januari is de minimumtemperatuur rond het vriespunt, sneeuw kent men nauwelijks. In het voor- en najaar kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Zowel zonaanbidders als schaduwzoekers kunnen op elk uur van de dag hun favoriete plek vinden.